Церемонията по връчване на годишните награди на клуб Отворено общество“

...
Церемонията по връчване на годишните награди на клуб Отворено общество“
Коментари Харесай

Капитанът и екипажът на кораба „Св. св. Кирил и Методий“ ще получат голямата награда на клуб „Отворено общество“ – Варна

Церемонията по връчване на годишните награди на клуб „ Отворено общество “ – Варна ще се състои на 24 май от 18,00 часа на сцената на Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Входът за събитието е свободен .

Документален филм ще показа първите 5-има носители на влиятелните оценки. След церемонията по награждаването на носителите на оценките на клуб „ Отворено общество “ гостите в залата ще гледат спектакъла „ Само час успокоение “ на Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов “. В основната роля Кръстю Лафазанов.

Голямата премия на клуб Отворено общество – „ За цивилен принос “ тази година е за капитана на военния научноизследователски транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “ капитан II сан Николай Данаилов и неговия екипаж . Българските военни моряци сътвориха най-новата история на военното дело у нас. С извънредно високо равнище на подготовка те реализираха освен фантазията на генерации български антарктици, само че за първи път извършиха научна задача и действия в Световния океан и крайбрежията на Антарктида.

Наградата „ Отличие на спечелилия “ е за двама ученици на МГ “Д-р Петър Берон “ във Варна. Деян Хаджи-Манич – с изявени способности в университетските занимания, с почетни оценки, медали и награди от интернационалните и национални надпревари в региона на математиката, информатиката, проектирането. Абитуриентът Даниел Димитров - с влиятелни оценки, безспорен първенец на Международни олимпиади по география в разнообразни точки по света, победител в национални и европейски състезания, награждаван за достижения в науката.

Носителят на премията „ За принос в региона на медицината и опазването на здравето “ тази година е доцент доктор Александър Златаров – д.м. -специалист-хирург в Първа клиника по хирургия в УМБАЛ „ Св. Марина " – Варна. Основните му ползи и развиване са в региона на лапароскопската и роботизирана хирургия. Лекар, който утвърждава в лечебния способ потреблението на последната генерация робот Da Vinci, най-модерната роботизирана система в България.

Наградата „ Море “ е за журналиста Валери Великов - създател и водещ на предаването „ Море и бряг “ в Радио Варна, посветил доста години от своята работа на тематики за положението, чистотата, биоразнообразието и стопанската система, свързани с Черно море. Наградата е поради голямата отговорност, с която журналистът показва почтено и обективно ориста на тези, за които морето е живот, обич, работа, просвета, настояще и бъдеще.

Отличието „ За достижения в региона на културата на град Варна “ тази година е за актрисата Христина Джурова , която едвам от три години е в фамилията на държавна такса „ Ст. Бъчваров “, само че печели любовта и признанието на публиката. Актрисата с извънредно прецизен нюх за деяние, с вярна сензитивност и огромна мощност на сцената има стремителна кариера на варненска сцена с 9 функции, измежду които и Констанца Вебер, в „ Амадеус “, който й донесе ИКАР за поддържаща роля.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР