Церемонията по тегленето на жребия за груповата фаза на Шампионската

...
Церемонията по тегленето на жребия за груповата фаза на Шампионската
Коментари Харесай

В очакване на жребия за групите на Шампионската лига

Церемонията по тегленето на жребия за груповата фаза на Шампионската лига започва в 19 часа. Тя ще се организира в Истанбул, където на 10 юни 2023 година ще се състои финалът. В тегленето присъединяване вземат 32 тима, разпределени в 4 урни по 8, какъвто е броят и на групите.

В първа урна намират място спечелилите в Шампионската лига и Лига Европа за предишния сезон, надлежно Реал Мадрид и Айнтрахт (Франкфурт). Останалите шест отбора в нея са първенците от водещите шампионати съгласно клубната класация по народи на УЕФА. Тимовете от втора до четвърта урна са подредени съгласно своя клубен коефициент в класацията на УЕФА. Във всяка група може да има единствено по един представител от дадена нация.

Тази година поради Мондиал 2022 груповата фаза ще стартира с една седмица по-рано от нормалното – на 6/7 септември, и ще завърши още при започване на ноември. За елиминационната фаза на надпреварата, чийто чоп ще бъде на 7 ноември, се класират първите два тима от всяка група, третият продължава в плейофите на Лига Европа, а четвъртият завършва тазгодишното си присъединяване в евротурнирите.

Първа урна: Реал Мадрид, Айнтрахт (Франкфурт), Манчестър Сити, Милан, Байерн (Мюнхен), Пари Сен Жермен, Порто, Аякс

Втора урна: Ливърпул, Челси, Барселона, Ювентус, Атлетико Мадрид, Севиля, Република България Лайпциг, Тотнъм

Трета урна: Борусия (Дортмунд), Република България Залцбург, Шахтьор (Донецк), Интер, Наполи, Бенфика, Спортинг (Лисабон), Байер (Леверкузен)

Четвърта урна: Рейнджърс, Динамо (Загреб), Марсилия, Копенхаген, Брюж, Селтик, Виктория (Пилзен), Макаби (Хайфа)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР