Церемония по предаване на подписания с италианската фирма Leonardo S.p.A

...
Церемония по предаване на подписания с италианската фирма Leonardo S.p.A
Коментари Харесай

Подписаха договора за доставката на 6 медицински хеликоптера

Церемония по предаване на подписания с италианската компания Leonardo S.p.A контракт за осъществяване на публичната поръчка за доставка на 6 броя медицински хеликоптера се организира в Министерството на здравеопазването. Договорът е подписан на 27 март.

По време на преговорния развой имахте доста строги механически условия и българските жители могат да бъдат сигурни, че сте избрали най-хубавите хеликоптери, съобщи Андреа Миртето, старши вицепрезидент продажби за Европа, Близък Изток и Азия на Leonardo S.p.A. По думите му специалистите на италианската компания са подготвени да оказват подпомагане на всеки стадий от реализирането на плана.

Договорът за обезпечаване на шестте хеликоптера включва и доставка на нужното наземно съоръжение, както и опция за закупуване на още два хеликоптера на същата цена. Общата стойност на контракта е малко над 113 млн. лева без Данък добавена стойност.
 Осем хеликоптера покриват страната, поръчваме шест
Осем хеликоптера покриват страната, поръчваме шест

Най-зле е ситуацията с площадките за кацане

Съгласно изискванията на контракта, първият хеликоптер следва да бъде признат от представители на Министерството на здравеопазването до 15 декември 2023 година в завода на производителя в Италия, а през януари 2024 година да бъде доставен в България. Доставката на останалите хеликоптери ще се прави поетапно, както следва:
Доставка на хеликоптер № 2 - 30.06.2024 г. Доставка на хеликоптер № 3 - 31.12.2024 г. Доставка на хеликоптер № 4 - 30.06.2025 г. Доставка на хеликоптер № 5 - 31.12.2025 г. Доставка на хеликоптер № 6 - 30.04.2026 г.
Припомняме, че през месец юли 2022 година Министерството на здравеопазването за закупуване на хеликоптери, обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ.

По процедурата следваше да бъдат закупени шест хеликоптера, дружно с нужното наземно съоръжение. защото бе подадена една единствената оферта, която надвишаваше финансовия запас. С цел оптимално бързото въвеждане на незабавна помощ по въздух у нас, през месец януари 2023 година без авансово съобщение за закупуване на хеликоптери.
 Хеликоптери за Спешна помощ в осем града
Хеликоптери за Спешна помощ в осем града

Министърът на опазването на здравето е стартирало публичната поръчка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР