Центровете за контрол и превенция на заболяванията вече няколко дни

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията вече няколко дни
Коментари Харесай

Шокиращи резултати от тестове за коронавирус в бостънски приют

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите към този момент няколко дни проучват шокиращите резултати от универсални проби за COVID-19 в подслон за бездомни Pine Street Inn в Бостън.Широкомащабното тестване било извършено в приюта в Бостънския Саут Енд преди седмица и половина поради сигнали за дребен брой случаи там. Това оповестява сайтът boston25news.com
От тестваните 397 души 146 души дали позитивна проба за ковид. Но нито един от тях не проявявал признаците, описвани към този момент няколко месеца от хората, сблъскали се с заболяването по света.
„ Беше като двоен нокаут. Броят на позитивните е фрапантен, само че фактът, че 100 % от позитивните не са имали признаци, е още по-шокиращ “, сподели доктор Джим О'Конъл, оглавяващ  Бостънската работа за здравна грижа за бездомните, която обезпечава здравна помощ в приютите на града. О’Конъл сподели, че откритията са трансформирали бъдещето на скрининга на COVID-19 в приютите за бездомни в Бостън.
„ Всеки скрининг, който правехме преди, се основаваше на това дали болните имат температура над 100.4 градуса по Фаренхайт (38 градуса по Целзий) и дали демонстрират присъщите признаци “, сподели О’Конъл. „ Колко от носителите на вируса COVID-19 даже не знаят, че го имат?! “ - задава риторичния въпрос той.
146-те души, инфектирани с ковид, незабавно са преместени в две разнообразни места за краткотрайна изолираност в Бостън. Според O’Connell, единствено един от тези пациенти се нуждае от болнична помощ и доста от тях не престават да не демонстрират никакви признаци.

„ Ако създадем универсално тестване измежду необятната популация, дали тези цифри биха били сходни? “ -  пита се Линдия Дауни, президент и изпълнителен шеф на Пайн Стрийт Инн. „ Мисля, че сега няма доста асимптоматични хора. Просто не знаем. Нямаме задоволително данни за извършени универсални проби, с цел да разберем какъв брой асимптоматични хора са инфектирани. "
Властите са планували да се създадат стотици проби и в други приюти за бездомни в Бостън през идващите дни.„ Това проучване сподели, че ние в действителност не знаем кой е повече или по-малко изложен на риск. Не знаем и какво би трябвало да създадем, с цел да ограничим вируса, в случай че в действителност нямаме подробни обстоятелства " – разяснява Марти Мартинес от Бостънската работа по опазване на здравето.
Очаква се към 250 души да бъдат тествани в четвъртък и петък в мъжкия подслон на Саутхемптън Стрийт, ръководен от Бостънската комисия за публично здраве.„ Нашата цел в границите на идващите три или четири дни е да тестваме всички, тъй че да разберем ясно кой има вируса и кой не “, добави Мартинес.
На локално равнище са основани над 900 изолационни кревати за хора без дом. По-голямата част от тези кревати към момента не са употребявани, само че локалните и държавните здравни чиновници не са сигурни дали тази обстановка няма да се промени след привършване на по-мащабното тестване.
Малко по-различни за „ случая Бостън “ са оповестените данни в различен източник за предварителни данни от проучването. Ето какво се споделя в известието:
„ Обстоятелствата, свързани със статута „ скитник “, основават капацитет за бързо предаване на SARS-CoV-2 при този уязвима група от популацията. При наблюдаване на група от случаи на COVID-19 в един огромен подслон за бездомни в Бостън, Boston Health Care организира оценка на признаците и направи тест на полимеразна верижна реакция (PCR) за SARS-CoV-2 измежду всички жители на приюта, които обитават там повече от два дни. От 408 участници, 147 (36.0%) са PCR-положителни за SARS-CoV-2. От посочилите позитивна проба на COVID-19 човеци, сякаш доминират мъжете (p
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР