Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Съединените Щати

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Съединените Щати
Коментари Харесай

В САЩ одобриха трета бустерна доза с ваксина, различна от първоначалната

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединените Щати утвърдиха бустерни дози на имунизациите против Covid-19 на " Модерна " и " Джонсън и Джонсън ". Центровете също утвърдиха спомагателните дози да бъдат разнообразни от първичните.

Още от през днешния ден десетки милиони американци ще могат да си слагат бустрена доза от имунизациите против Covid на " Модерна " и " Джонсън и Джонсън ". Стъпката идва след единомислещото решение на съвещателен орган към Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. По-рано излезе рекомендация на специалисти, че дозите са безвредни и ефикасни против ковид. Това значи, че американците, които са в рискови групи, могат да изберат всяка една от трите позволени ваксини без значение от първите дози. Третата ваксина е тази на " Пфайзер/Бионтех ", утвърждението за чиято бустрена доза към този момент бе направено.

Следващата седмица Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите може да разгласяват подробна информация какви са преимуществата на марките в другите случаи. Все още се работи за уточняване на въпроса дали е целесъобразно някои групи от хора да се придържат по опция към първичната ваксина.

Решението на американските управляващи се чака да успокои терзания за вероятни опасности, получили се при слагането на първите дози някои от имунизациите против Covid-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР