Центровете имат за цел да помогнат на хората, които изпитват

...
Центровете имат за цел да помогнат на хората, които изпитват
Коментари Харесай

В германски град откриха центрове, в които всеки може да се стопли

Центровете имат за цел да оказват помощ на хората, които изпитват усложнения при отоплението на домовете си

Тъй като температурите сензитивно се намаляват, а хората не желаят да пускат отоплението в домовете си поради високите цени на силата, немският градОснабрюк в провинция Долна Саксония предлага " центрове за стопляне ".

Те имат за цел да оказват помощ на хората, които изпитват усложнения при отоплението на домовете си, съобщи първият градски консултант на Оснабрюк Волфганг Бекерман пред публичното радио NDR, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според градската администрация центровете за стопляне в Оснабрюк са разполагаем от 16:00 до 19:00 ч. от вторник до четвъртък в младежкия център Heinz Fitschen Haus и от вторник до петък от 9:00 до 12:00 ч. и от 14:00 до 17:00 ч. в читалището на улица Lerchenstrasse.

Според изчисленията на Федералната статистическа работа сред август 2021 година и август 2022 година цените на силата в Германия са се повишили с 35,6%.

През август инфлацията за мазута е 111,5% по отношение на миналата година, за природния газ - 83,8%, за електрическата енергия - 16,6%, а електроцентралите е трябвало да заплащат 269,1% повече за природен газ, в сравнение с през същия месец на предходната година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР