Централно азиатските овчарски кучета, наречени също алабай са интелигентна порода,

...
Централно азиатските овчарски кучета, наречени също алабай са интелигентна порода,
Коментари Харесай

Дресура и обучение на алабай

Централно азиатските пастирски кучета, наречени също алабай са умна порода, само че генетично са устроени по този начин, че да се държат прекомерно без значение от време на време, което наподобява като дебелоглав, проявяван от кучето. Затова при неговото образование е необходим психически метод с цел да се откри контакт сред кучето и индивида.

Способностите на треньора са доста значими, с цел да може животното да разбере, че е нужно да извършва заповедите му. Затова образованието на кученцето алабай се предлага да стартира от възраст 2 месеца, когато нормално то бива въведено в новия си дом. Социализацията е предшестващ развой, при който дребното кутре алабай би трябвало да се запознае с новата среда и с хората и животните, с които ще съжителства.

Алабай е огромно и съществено куче. При развъждане на алабай се изисква убеденост и успокоение. Нервния собственик, който се кара на кучето си ще бъде общопризнат като слаб и най-вероятно алабай ще откаже да се подчинява.

Всички команди, само че които ще се образова домашният питомец е належащо да се вкарват последователно, а не по едно и също време. Тази порода възприема всичко по-бавно, това куче не може да се съпоставя примерно с немската овчарка, способна да учи повече от едно условие. Това, което алабай научи един път, в никакъв случай не го не помни и го извършва до края на живота си.

Основните команди е добре да се заучават вкъщи, на мира. Цялото образование е добре да върви на основата на 3 правилото - поощряване, насила и възбрана. Насърчението е с лакомства и похвали. Принудата е посредством отвод за предоставяне или позволяване на обичани неща. Забраната е преустановяване на всяко нежелано деяние по команда.

 Алабай

Обучението на алабай навън е добре да бъде под формата на игра или най-малко да се съчетава и с приятни моменти и страсти. При тренировките и значимо да не се пречи на склонността на тази порода да работи независимо. Те са задоволително умни, с цел да им се гласоподава доверие, също така имат естествена податливост да бъдат пазачи, бранители и благонадежден пазач на поверените им за защита хора, движимости или животни.

Ако стопанинът не може да се оправи с тази задача, добре е дресурата на алабая да се повери на умел кучешки треньор, само че каквото и решение да бъде взето, никога куче от тази порода не трябва да бъде оставяно без образование. То ще стане неконтролируемо и нападателно куче.

Ако търсите такава овчарка, вижте разгласи и цени за алабай.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР