Централният защитник на Левски Нуно Рейш заяви, че при възможност

...
Централният защитник на Левски Нуно Рейш заяви, че при възможност
Коментари Харесай

Футболист на Левски призна, че не си е намалил заплатата, обяви причината

Централният бранител на Левски Нуно Рейш съобщи, че при опция с наслада би се завърнал в Португалия, в случай че получи оферта да продължи кариерата си в родината си. Бранителят добави, че е отказал предлагането на синьото управление да понижи своята заплата, тъй като към момента продължавал да тренира.

29-годишният Рейш има контракт със " сините " за още един сезон, само че се изключва разновидността да напусне " Герена " още през лятото поради финансовата рецесия, провокирана от проблемите на притежателите на клуба и от пандемията от ковид.

" Разбира се, възможен вид да заиграя още веднъж в Португалия за мен постоянно би бил добър, само че първо би трябвало да получа оферта. С наслаждение бих се завърнал, изключително в случай че е в Спортинг Лисабон. Това би било сбъдната фантазия, черешката на тортата. Този клуб ме построи като състезател и съм доста признателен. Прекарал съм много години там, научих доста неща, израснах като футболист и човек. Чувствам Спортинг като мой дом и вечно ще бъде в сърцето ми ", съобщи Рейш в изявление за " Бола Бранка ".

Изданието написа, че финансовата рецесия може да принуди Левски да направи промени в тактиката си за развиване на представителни тим, като освободи огромна част от чужденците през лятото и за идната година разчита главно на български играчи.

" Имам контракт и за идващия сезон с Левски, само че в никакъв случай не можеш да бъдеш сигурен. Клубът ще желае да редуцира разноските си поради резултата от пандемията. Има информации, че желанието на клуба за идващия сезон е да построи състав от българи и от по-млади играчи, с цел да свие бюджета. Това е обикновено и е изцяло разбираемо. Във футбола е значимо да вземеш правилните решения, когато е належащо. Аз съм отворен за нови провокации и в друго състезание. Но към момента имам настоящ контракт, тъй че не мога просто да си потегли отсам. Ще проучвам обстановката и ще преценява какво е най-хубавото за мен ", сподели Рейш.

Португалецът съобщи, че не е приел предлагането на Левски да понижи непринудено заплатата си.

" Имаше среща сред играчите и клубното управление и всеки един трябваше да реши дали да одобри предлагането за понижаване на заплатата. Аз отхвърлих. Ние въпреки всичко продължаваме да упражняваме. Разбирам обстановката, тъй като без мачове клубовете нямат доходи. Нормално е те да желаят да съкратят разноските си. Но аз считам, че това би трябвало да стане по различен метод ", сподели той.

Рейш мечтае и за повиквателна от националния тим на Португалия.

" Това в действителност би било черешката на тортата. Винаги съм се стремял да давам най-хубавото и съм мечтал да ме повикат в националния тим. Ще бъда извънредно благополучен, в случай че това стане. Това ще бъде моя фантазия до последния ден от кариерата ми ", сподели още Рейш.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР