Централният защитник на Арсенал Шкодран Мустафи смята, че критиките по

...
Централният защитник на Арсенал Шкодран Мустафи смята, че критиките по
Коментари Харесай

Охулен бранител на Арсенал: Критиките ескалираха ирационално

Централният бранител на Арсенал Шкодран Мустафи счита, че рецензиите по негов адрес, които изсипаха почитателите на тима, са ескалирали излишно и безусловно нелогично. Особено неодобрение немският футболист сподели по отношение на офанзивите към него в обществените мрежи.

През последните месеци 27-годишният футболист се срина измежду вариантите пред мениджъра Унай Емери за позицията на централен защитник. В момента испанецът избира да залага на Сократис Папастатопулос, Роб Холдинг, Калъм Чеймбърс и даже лятното попълнение Давид Луис.

В паузата сред сезоните мнозина чакаха Мустафи да бъде продаден, защото през миналата акция позволи някои в действителност смущаващи неточности. Бившият състезател на Валенсия имаше своите варианти, само че избра да остане и да се бори за мястото си. До този миг той няма нито минута футбол във Висшата лига, само че игра цялостни 90 минути при успехите над Айнтрахт Франкфурт и Стандард Лиеж в Лига Европа, както и при 5:0 над Нотингам Форест в шампионата за Купата на Лигата в Англия.

„ Пропуснах три седмици поради травма, а след това влязох в мача против Ливърпул (на „ Анфийлд” от предишния сезон – б.р.) без да съм упражнявал, тъй като треньорът се нуждаеше от мен. На полувремето резултатът беше 1:4, в няколко епизоди не изглеждах добре и се контузих още веднъж.”

„ След това получих доста отрицателни мнения от почитатели на Арсенал в „ Инстаграм” и „ Туитър”. А в пресата се пишеха публикации, където бивах грубо подложен на критика.”

Друг важен мач, който докара до превръщането на Мустафи в запаса през предишния сезон беше семейството против Астън Вила. Тогава негови две фрапантни неточности разрешиха на „ орлите” да отбележат голове посредством Кристиан Бентеке и Уилфрид Заха. „ Достатъчно съм самокритичен, с цел да осъзная, че позволих тези неточности. Мога да се оправям с тежките рецензии. В същото време обаче упреците ескалираха и станаха ирационални. Превърнах се в цел. В един миг хората започнаха да ме винят за загуби, при които даже не бях играл”, добави Мустафи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР