Централният софийски хотел Рила, построен през 1962 г. като представителен

...
Централният софийски хотел Рила, построен през 1962 г. като представителен
Коментари Харесай

Евелин Банев - Брендо купи софийския хотел "Рила" от Васил Божков

Централният софийски хотел " Рила ", издигнат през 1962 година като внушителен хотел на Централния комитет на Българската комунистическа партия, към този момент е с нов притежател, заяви capital.bg.

По информация на изданието досегашният притежател Васил Божков го е продал на наказания за наркотрафик в Италия и Румъния Евелин Банев-Брендо.

Сделката евентуално е била контрактувана през лятото, когато в ръководещото сдружение " Хотел Рила " влиза като пълномощник представител на купувача. Собствеността на самата десететажна постройка с 15 хиляди кв.м разгъната повърхност е в друга компания - " Имо Рила ", която малко преди продажбата я апортира в новосъздаденото " Рила пропърти транс ".

Именно 100% от него придобива купувачът " Рила център " за 9.8 млн. евро. Това е малко под платените година по-рано от Божков 10.2 млн. евро. От Имотния указател се вижда, че покупката е финансирана с 10 млн. eвро заем от БАКБ, като редом със договорката парцелът е ипотекиран в интерес на банката.

" Капитал " наблюдава връзката с Банев посредством компанията покупател " Рила център " ЕООД, собствеността в която от 2017 година се поделя сред 36-годишната фешън дизайнерка Яна Хадам, която има 15% и неразбираема благосъстоятелност на останалите 85%.

Представляващ " Рила център " е 41-годишният Деян Лазаров, през Лазаров минават голям брой връзки с наказания в Румъния и Италия за наркотрафик Евелин Банев-Брендо. В обявата се наблюдават няколко връзки сред Лазаров и Банев. Например Лазаров в предишното е управлявал учредената от Брендо " Евротренд ", посочена от прокуратурата като част от мрежата за пране от наркотрафик. Друга връзка сред двамата се вижда през " Билдинг проджект мениджмънт ", обвързвана с " Интербилд ", която съгласно Министерство на вътрешните работи също е на Банев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР