Централният блокировач Деница Ангелова бе най-резултатна за българския национален отбор

...
Централният блокировач Деница Ангелова бе най-резултатна за българския национален отбор
Коментари Харесай

Деница Ангелова: Публиката ни помогна да победим Сърбия

Централният блокировач Деница Ангелова бе най-резултатна за българския народен тим за дами под 18 години при триумфа над Сърбия с 3:0 в полуфинал от зоналната подготовка за европейското състезание. Тя осъществя 13 точки, от които 3 от обсада. България ще играе край против Турция в неделя от 16:00 ч. в столичната зала " Христо Ботев ", а при триумф в него, ще си обезпечи квота.

Очаквахте ли с тази лекост да преминете през Сърбия на полуфинал?

- Честно казано, всички си го мислехме и предполагахме, че ще се случи. Миналата година три пъти играхме с тях. Два пъти ги победихме, само че третият паднахме. Затова искахме през днешния ден да бъде нещо като реванш, да се оправим ослепително и публиката доста ни оказа помощ.

Сърбия позволи много неточности. Това е в резултат на положителната организация в играта на нашия отбор или заради други аргументи?

- Ние много бяхме говорили какво да вършим против тях. Бяхме ги разучили и знаехме какво тъкмо да създадем. Според мен, на тях им попречи и терзанието, защото цялата аудитория беше зад нас.

Предстои ви край против Турция. Какво желаете да покажете още, това, което не сме видяли до този миг?

- Надяваме се, че сервисът ни ще бъде по-постоянен, защото в тази среща допуснахме доста неточности. И отново по този начин да излезем – с доста страст и предпочитание. Смятаме, че в случай че успеем да направихме всичко, което можем и покажем най-хубавото, ще се оправим.

В плюс или минус ще ви бъде това, че бързо приключихте двете срещи от шампионата до момента?

- Ние преди този момент изиграхме много контроли, които ни дадоха много и бяха бонус за нас, защото с всяка контрола ставаше по-добре и по-добре. Да, мачовете не бяха доста дълги, само че по този начин няма да сме изморени за на следващия ден.

Днес имаше доста гореща поддръжка от трибуните. Усетихте ли я и надявате ли се във финала да има още повече?

- Естествено. Тя доста ни оказа помощ. Честно казано, аз доста се зарадвах, когато видях цялостната зала и мисля, че това доста пречи на съперниците, защото цялата зала скандира за нас, а тях няма кой да ги поддържа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР