Барселона победи Валенсия с 4:2 в мач от 33-ия кръг

...
Барселона победи Валенсия с 4:2 в мач от 33-ия кръг
Коментари Харесай

Барселона преодоля гол пасив и надигра десет от Валенсия

Барселона победи Валенсия с 4:2 в мач от 33-ия кръг на Ла Лига. Роберт Левандовски означи три гола след почивката против 10 от съперника.

Каталунците постановиха домашен напън на олимпийския стадион в Барселона и откриха резултата в 22-ата минута. Фермин Лопес засече с глава центриране в наказателното поле на Рафиня.

След нелепа неточност на Марк-Андре тер Щеген гостите изравниха. Вратарят на домакините бе напуснал наказателното си поле и се опита да трансферира Уго Дуро. Вместо това стражът подари топката на нападателя, който се разписа на празна врата.

" Прилепите " стигнаха до поврат още преди почивката. Възпитаниците на Рубен Бараха получиха дузпа за нарушаване на Роналд Араухо. Пепелу направи резултата 2:1 от бялата точка.

До края на първото полувреме любопитните моменти пред вратата на гостите не липсваха. Роналд Араухо се опита да поправи грешката си, само че стреля с глава в дясната греда.

В добавеното време на първата част гостите останаха с човек по-малко. След намесата на ВАР вратарят Гиорги Мамардашвили бе изпъден с пряк червен картон за игра с ръка отвън наказателното поле.

След почивката футболистите на Шави Ернандес се възползваха от численото си преимущество на терена. Роберт Левандовски засече с глава центриране от корнер на Илкай Гюндоган.

Натискът на първенците продължи в хода на цялото второ полувреме. Роберт Левандовски още веднъж бе прецизен с глава в 82-ата минута и справедливо донесе триумфа на отбора си.

В добавеното време полският нападател оформи своя хеттрик с гол от директен свободен удар.

Барселона остава на втората позиция в класирането със 73 точки. Валенсия заема 8-ото място в подреждането с 47 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР