Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да наложи глоби на бТВ

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да наложи глоби на бТВ
Коментари Харесай

ЦИК наказва бТВ за критични към властта репортажи в изборния ден

Централната изборна комисия (ЦИК) реши да наложи санкции на бТВ поради сериозни към локалната власт репортажи, излъчени в изборния ден. Според комисията това било предизборна пропаганда. Жалбите против националната медия са подадени от ръководещата партия ГЕРБ, чийто водач Бойко Борисов неотдавна разгласи, че постоянно е " бил за свободата на словото ". В репортажите се посочваха проблемите в някои градове.

На изборите през 2015 година ГЕРБ завоюва кметските места в съвсем всички регионални градове, както и в доста дребни общини и кметства. Така шансът бТВ или друга медия да попадне на град или село, което не е ръководено от ГЕРБ, не изключително огромен.

Партията на Борисов обаче вижда в това " индиректни внушения във връзка с решението на гласоподавателите за кого да дадат своя избор ".

Още в изборния ден пиарът на ГЕРБ Никола Николов окачестви излъчените репортажи като " ефирен Костинброд ", правейки паралел с Костинбродската спекулация от 2013 година. Заключението, че сериозните материали са опит да се повлияе на вота, Николов направи във Facebook профила си.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отиде още по-далеч, заявявайки, че в случай че бТВ е желала да взе участие в изборите, е трябвало да се записва за присъединяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР