Централната избирателна комисия (ЦИК) предлага на президента да насрочи нови

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) предлага на президента да насрочи нови
Коментари Харесай

ЦИК предлага нови кметски избори в шест села, където кандидатите са с равен брой гласове

Централната изборна комисия (ЦИК) предлага на президента да насрочи нови избор за кмет на кметство в шест обитаеми места.

На втория тур на локалните избори позволените до балотажа претенденти там са получили еднакъв брой действителни гласове. Става дума за село Струмешница в Петричко, провадийските села Черноок и Житница, пернишкото село Черна гора, село Искрица в община Гълъбово и село Могилино в русенската община Две Могили.

Съгласно Изборния кодекс в такива случаи президентът насрочва нов избор.

В пернишкото село Черна гора това е втори сходен случай в региона, регистрират от локалната изборна комисия. Там двамата претенденти са получили по 49,1%, или по 83 гласа, написа Българска национална телевизия.

За разлика от междинните данни за страната, в селото регистрират по-висока изборна интензивност на балотажа спрямо първия тур.

Диана Атанасова, издигната от " Движение за разцвет на Перник " и Димитър Димитров, повдигнат от предприемчив комитет, не съумяха да се победят.

" Спрямо предходния тур е била малко по-висока изборната интензивност. На първи тур за двамата претенденти са получени общо 157 действителни гласове, на втори тур 166. На първия тур претендентите са получили 78 на 79 гласа ", изясни ръководителят на общинската изборна комисия в Перник Румяна Петрова.

Не са излъчени кметове на балотажа и в провадийските села Черноок и Житница. В Черноок са дали своят вот по 54 индивида, а в Житница по 201. В село Искрица, Старозагорско, също ще се стигне до трети тур, както и в Русенско, в село Могилино и в село Струмица в Петричко.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР