Централната избирателна комисия обяви категорично, че Асен Василев няма как

...
Централната избирателна комисия обяви категорично, че Асен Василев няма как
Коментари Харесай

ЦИК отсече: Асен Василев няма как да гласува, няма адрес в страната

Централната изборна комисия разгласи изрично, че Асен Василев няма по какъв начин да гласоподава през днешния ден. Причината за това е, че съпредседателят на „ продължаваме смяната “ е с сегашен адрес отвън страната.

„ Той няма изборни права в България “, разгласи представителят на ЦИК Росица Матева.

От ЦИК припомниха, че Василев е трябвало да подаде документите си по-рано.

„ Към 28 април т.г. той няма регистриран сегашен и непрекъснат адрес на територията на страната “, сподели още Матева.

В Хасково Асен Василев разгласи, че чака да получи решение от ОИК, откакто е отишъл в общината, с цел да си вземе уверение за адреса. Съпредседателят на Политическа партия беше уверен, че ще може да упражни правото си на избор.

А, че това не би могло да се случи стана ясно още при започване на изборния ден. Тази заран от ЦИК оповестиха, че гласоподавател, който се е явил в секцията, само че не е включен в листата, не може да бъде дописван.

„ Секционните изборни комисии не би трябвало да позволяват да гласоподават лица, които не са включени в изборните описи и да ги дописват в тях “, това обясниха от ЦИК.

Ако Асен Василев е желал да гласоподава по сегашен адрес е трябвало да подаде заявление и да бъде включен в листата до 14 октомври.

„ Ако гласоподавател не е включен в листата, той не трябва да бъде допускан да гласоподава, тъй като в противоположен случай ще гласоподава в нарушаване на изборните правила “, разясняват от ЦИК.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР