Централната избирателна комисия е уведомена с писмо от правителството, че

...
Централната избирателна комисия е уведомена с писмо от правителството, че
Коментари Харесай

ЦИК трябва да намери за своя сметка склад за машините за гласуване

Централната изборна комисия е известена с писмо от държавното управление, че би трябвало да откри за своя сметка склад, в който да се съхраняват машините за гласоподаване, които към този момент идват в страната. Това опонира на водени диалози с вицепремиера Томислав Дончев, че изпълнителната власт ще даде склад за предпазване и след денят на изборите. Членът на ЦИК Емил Войнов подсилен и от други свои сътрудници съобщи, че обществото би трябвало да бъде осведомено с проблема.

„ Преди към две седмици може би в едно писмо получихме от господин Дончев, в което той ни е питаше дали утвърждаваме склада, за който водят договаряния Министерски съвет и със съответната компания. Изпратихме писмо до Министерски съвет, в което пишем, че утвърждаваме склада. Сега, внезапно разбираме, че склад няма да ни бъде обезпечен. Така че не мога да приема, че в този момент ЦИК би трябвало да търси склад за своя сметка”.

Председателят на комисията Александър Андреев предложи с писмо да бъде известена компанията " Сиела Норма ", която завоюва публичната поръчка за доставката на машините за гласоподаване, да откри за своя сметка склад, защото има отговорности по логистиката. В последна сметка Комисията реши да провежда незабавна среща с вицепремиера Дончев и с компанията снабдител на машините, с цел да се търси решение на зародилия проблем.

Към момента машините са на предпазване в митнически склад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР