Централната банка на Китай обяви, че намалява нивото на задължителните

...
Централната банка на Китай обяви, че намалява нивото на задължителните
Коментари Харесай

Китай налива в икономиката си още $126 милиарда

Централната банка на Китай разгласи, че понижава равнището на наложителните финансови запаси на комерсиалните банки за трети път тази година. По този метод се освобождават общо 900 милиарда юана (126,35 милиарда д.) ликвидни средства, които да се влеят в стопанската система под формата на заеми, предава Ройтерс.

Анализатори чакат, че Китай скоро ще разгласи още ограничения за намаляване на паричната политика, защото втората по величина стопанска система в света е сложена под засилващ се напън от ескалацията на американските мита и вялото вътрешно търсене.

Китайската национална банка, заяви, че намалява условия дял на финансовите запаси с 50 базисни пункта за всички банки и с спомагателни 100 базисни пункта за някои по-малки кредитори.

Показателят се намалява за седми път от началото на 2018 година. По-широката мярка, която ще освободи 800 милиарда юана, влиза в действие на 16 септември.

Допълнителното намаляване, което ще освободи финансиране от 100 милиарда юана, пък ще бъде задействано в две етапи - на 15 октомври и 15 ноември
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР