Централната банка на Англия разкри дизайна на банкнотите на крал

...
Централната банка на Англия разкри дизайна на банкнотите на крал
Коментари Харесай

Крал Чарлз III грейна върху новите банкноти, вижте ги

Централната банка на Англия разкри дизайна на банкнотите на крал Чарлз III. Портретът на краля ще се появи върху съществуващите дизайни на четирите полимерни банкноти (£5, £10, £20 и £50), без други промени в съществуващите дизайни, написа dariknews.bg.

Образът на краля ще се появи на лицевата страна на банкнотите, както и в камея в транспарантното защитно прозорче. 



Очаква се новите банкноти да влязат в обращение доникъде на 2024 година Всички полимерни банкноти с портрет на починалата кралица Елизабет II остават законно платежно средство и обществеността може да продължи да ги употребява както нормално, оповестяват от банката. 

За да се сведе до най-малко екологичното и финансовото влияние на тази смяна, нови банкноти ще бъдат отпечатани единствено за подмяна на износени банкноти и с цел да се отговори на всяко общо нарастване на търсенето на банкноти, безапелационни са от банката. 

„ Много съм горделив, че банката пуска дизайна на нашите нови банкноти, които ще носят портрет на крал Чарлз III. Това е значим миг, защото кралят е едвам вторият монарх, изобразен на нашите банкноти. Хората ще могат да употребяват тези нови банкноти, когато стартират да влизат в обращение през 2024 година ", сподели гуверньорът на банката Андрю Бейли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР