Централен защитник и халф са задължителните трансферни цели на Левски

...
Централен защитник и халф са задължителните трансферни цели на Левски
Коментари Харесай

Делио Роси иска нови играчи в Левски

Централен бранител и халф са наложителните трансферни цели на Левски през зимата. Още при започване на октомври италианският старши треньор на „ сините “ Делио Роси е оповестил пред управлението на клуба, че футболисти на тези два поста би трябвало да бъдат взети предвид на бъдещите му проекти. В момента твърди титуляри в центъра на защитата са чехът Давид Яблонски, който също така се изявява и като голмайстор, и исландецът Холмар Ейолфсон.

Роси търси техен сътрудник по амплоа, защото очевидно повече няма да разчита на Димитър Пиргов. Почти несъмнено е, че 28-годишният защитник и Левски ще се разделят през зимната пауза. На „ Герена “ разполагат с още един централен защитник в лицето на шведа Симон Сандберг. Той обаче стои към този момент втори сезон при „ сините “ и прибира немалката си заплата, като съвсем не играе. Опитите на управителните фрагменти на „ Герена “ да го убедят да се стигне до разлъка по взаимно единодушие удрят на камък.

Втората трансферна цел на Роси също демонстрира, че „ сините “ възнамеряват разлъка с някой от актуалните си централни халфове, написа "24 часа ". Към момента едното място при опорните полузащитници е бетонирано за испанеца Жорди Гомес. В другото се е впил Васил Панайотов. На този пост Роси разполага още с французина Антони Белмонт и румънеца Нелуц Рошу. Именно той май е претендентът за овакантяване. За него през лятото Левски заплати 100 000 евро на Виторул.

Със сигурност Роси ще се опита да усъвършенства качеството в състава и в нападателен проект. Там ще бъдат търсени най-много флангови играчи. В момента отляво играе словакът Роман Прохазка, който другояче най-често бе вдясно или в центъра на полузащитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР