Централата на VOSS Holdng в германския град Виперфюрт [voss.de] Още

...
Централата на VOSS Holdng в германския град Виперфюрт [voss.de] Още
Коментари Харесай

Германската VOSS Automotive ще произвежда авточасти край Ловеч

Централата на VOSS Holdng в немския град Виперфюрт

[voss.de] Още по тематиката
България е измежду " горещите " дестинации за автомобилните производители

Със заводите на Dacia и Ford и над 600 заводи за съставни елементи Румъния е безспорният водач в района
19 апр 2018
Над 40 хиляди души и 140 компании създават автомобилни съставни елементи в България

Основната цел е привличането на огромен автомобилен гигант в страната от " Аутомотив клъстер България "
8 фев 2018
" Литекс моторс " потегли към банкрут

Молби за неплатежоспособност са подадени както от компанията, обвързвана с Гриша Ганчев, по този начин и от " Булстрад Виена иншурънс груп "
28 мар 2017 Германската група VOSS Automotive ще прави съставни елементи за автомобилната промишленост в някогашния цех на " Литекс моторс " в ловешкото с. Баховица. Производството ще стартира до шест месеца, като от вложителя дават обещание да разкрият 1000 нови работни места в района, оповестяват от община Ловеч.

Това е първият непознат вложител с огромен проект, който поглежда към обезлюдяващия район. Заводът ще е тест дали има капацитет за дружество с толкоз доста чиновници.

Ловешкият проект

Групата към този момент е сключила дълготраен контракт за наем на 12 225 кв. м площи в локалния " Баховица промишлен парк ", като ще употребява халетата на завода, където се сглобяваха китайските коли Great Wall, само че през 2017 година компанията на Гриша Ганчев " Литекс моторс " влезе в процедура по неплатежоспособност. Отделно от това VOSS Automotive е наела и административна постройка на територията на завода, допълват от общината.
Заводът на " Литекс " беше открит през 2012 година, само че затвори след банкрута на КТБ.

Фотограф: Надежда Чипева
От прессъобщението на Община Ловеч излиза наяве, че вложителят е оглеждал и други градове в северната част на страната като вероятни местоположения за произвеждане, както и други терени на територията на общината. В последна сметка изборът е бил Баховица, като упованията са производството да стартира през второто тримесечие на идната година.

Първоначално в активността в България ще са заети към 750 души, които ще работят на три смени, а след това броят на чиновниците ще бъде повишен до към 1000, сподели източник на " Капитал ". По думите му страната е била определена, тъй като ще разреши на групата за авточасти да усъвършенства разноските си, а подписаният контракт е със период 10 години.

Германският вложител

VOSS Automotive създава разнообразни видове автомобилни съставни елементи, както за леки, по този начин и за тежкотоварни коли – системи за обработка на отработените газове, свързващи системи, фитинги, мулти-конектори, съставни елементи за въздушно окачване, за хидравлични и пневматични системи, накрайници, турбини и други Сред главните клиенти на концерна са Volkswagen и дъщерните му MAN и Audi, както и GM, Chrysler, Navistar и други В известието си от Община Ловеч прецизират, че производството в Баховица ще бъде фокусирано извънредно върху съставни елементи за леки коли.

Германският тръст, който включва холдинговата VOSS Holding и дъщерните VOSS Automotive и VOSS Fluid, има представителства в 13 страни по света, измежду които Полша и Турция. Към януари 2018 година за групата работят над 5100 души по света, а годишните продажби за 2017 година са били 545 млн. евро, при близо 450 млн. евро година по-рано.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР