Централа край Финландия унищожава руски газ на стойност 10 млн.

...
Централа край Финландия унищожава руски газ на стойност 10 млн.
Коментари Харесай

Русия изгаря големи количества газ, предназначен за Германия

Централа край Финландия унищожава съветски газ на стойност 10 млн. $ всеки ден, до момента в който в Европа цените порастват стремглаво.

Това Би Би Си въз основата на разбор, споделен с медията от консултантската компания Rystad Energy. Според него единствено на това място изгарят всеки ден 4.34 млн. куб. м газ - на годишна база това би било половината от потреблението на България за същия интервал (3 милиарда куб. м). Най-вероятно.

За задачата се употребява нова централа за полутечен природен газ в Портовое, в Ленинградска област, северозападно от Санкт Петербург. Недалеч е компресорната станция при започване на " Северен поток ", който придвижва газ към Германия (и който стопира - за повторно това лято - за няколко дни в края на месеца).

Изследователите открили доста увеличение на топлината, предавана от централата, още през юни. Стъписващи са мащабите му, а не практиката сама по себе си, която е нормална в централите по механически съображения или за сигурност.

Причината не е известна: събеседници на Би Би Си позволяват, че това може да е съзнателно, само че други виждат опцията за механически проблеми: какво да се прави с огромните количества, подадени към " Северен поток ". Възможно е " Газпром " да е пробвала да употребява тези количества, с цел да прави полутечен природен газ, само че да са зародили проблеми.

 Русия изгаря огромни количества газ, предопределен за Германия
© Скрийншот Гугъл Maps

Редом с терзанието за цените на газа пораства и опасението на учени, че огромните количества въглероден диоксид и сажди, които процесът основава, могат да ускорят топенето на арктическия лед, продължава медията.

" Макар точните аргументи да не са известни, размерите, излъчванията и местоположението са очевидно увещание за превъзходството на съветския на енергийните пазари в Европа ", изяснява Синдре Кнутсон от " Ристад ".

Посланието не може да е по-ясно - Русия може да смъкна на следващия ден цените на силата. Това е газ, който другояче щеше да бъде изнесен през " Северен поток " или по други възможности.
Синдре Кнутсон,
специалист, Ристад Енерджи

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР