Центърът за развитие на медиите подписа договор за сътрудничество и

...
Центърът за развитие на медиите подписа договор за сътрудничество и
Коментари Харесай

Успешните практики за медийната грамотност ще бъдат популяризирани и у нас

Центърът за развиване на медиите подписа контракт за съдействие и стана член на European Association for Viewers Interests (EAVI).

Българската организация се причисли към партньорската мрежа от 40 асоциации, институции и компании от цяла Европа и отвън нея, и ще укрепи напъните за покровителство за медийна просветеност и пълноценно поданство в Европа.

EAVI – Media Literacy for Citizenship, основана в Брюксел, е ангажирана да работи в интерес на публичния интерес в региона на медиите в Европа и да разпространява медийната просветеност в международен мащаб.

„ Да станем част от EAVI е от огромно значение за нас, защото това партньорство носи добавена стойност към нашата работа, изключително в региона на медийната просветеност. Това ще ни разреши да предоставяме интегрирани услуги в Европа и отвън нея. Готови сме да развиваме, разпространяваме и обменяме хрумвания за най-хубавите практики в региона на медийната просветеност, както и да насърчим партньорството и трансграничното съдействие в Европа “, разяснява Яна Пеловска, шеф на Центъра за развиване на медиите.

Обединените старания на EAVI и Центъра за развиване на медиите ще подкрепят реализирането на начинания, които дават опция на жителите да четат, пишат и вземат участие в публичния живот посредством медиите.

EAVI съставлява ползите на жителите в Европа посредством лобиране, конференции, насърчаване на партньорства, изследвания, планове, ориентирани към медийната просветеност, създаване на положителни практики и основаване на онлайн наличие с акцент върху образованието на младежите.

Центърът за развиване на медиите е организация с нестопанска цел, учредена през 1998 година Създадена е за да подкрепя активността на самостоятелните медии в България и да предизвиква построяването на потенциал на медиите посредством насърчаване развиването на положителни практики в публицистиката. Центърът работи в посока за стимулиране развиването на професионалната нравственос и подкрепяне на разговора сред държавната администрация, медиите и неправителствения бранш.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР