Центърът за контрол и превенция на заболяванията в САЩ предупреди

...
Центърът за контрол и превенция на заболяванията в САЩ предупреди
Коментари Харесай

Капки за очи доведоха до смъртни случаи в САЩ

Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати предизвести доставчиците на здравни услуги да спрат да употребяват известна марка капки за очи вследствие на инфекции, довели до най-малко три смъртни случая.

Към 14 март 68 пациенти в 16 американски щата са диагностицирани с инфекции, породени от необичаен устойчив към медикаменти вариант на бактерията Pseudomonas aeruginosa.

В допълнение към смъртните случаи се оповестява, че осем души са изгубили зрението си, а в други четири случая се е наложило хирургично премахване на най-малко едно от очите им.

Повече от половината от случаите са свързани с групи, свързани с четири разнообразни здравни заведения. Общото сред множеството от участниците в епидемията е, че са употребявали капки за очи без консерванти - EzriCare Artificial Tears, създадени от индийската фармацевтична компания Global Pharma.

Дистрибуторите на EzriCare в Съединени американски щати настояват, че макар неналичието на проби, които да удостоверяват връзката сред техните капки за очи и епидемията, те са изтеглили продукта от пазара. Global Pharma Healthcare също е направила непринудено евакуиране след рекомендация на CDC въз основа на лист с нарушавания, който включва несъответстващи микробни проби.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР