Центърът за градска мобилност в София ( ЦГМ) се оказва

...
Центърът за градска мобилност в София ( ЦГМ) се оказва
Коментари Харесай

Колко губи ЦГМ в пандемията и колко получава по схемата "60/40"?

Центърът за градска подвижност в София ( ЦГМ) се оказва най-големият ползвател на помощта по мярката 60/40.

В изявление за bTV шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев разгласи, че за месец март сдружението е изгубило 6 милиона и 300 хиляди лв. от пропуснати изгоди – поради неналичието на платено паркиране в София, само че най – към този момент от спада в продажбата на билети и карти за градския превоз. За целия април пък загубите са 12 милиона и половина.
Възстановяват платеното паркиране в София от 7 май Поетапно градският превоз ще се върне към делничните си написания
Центърът кандидатства по мярката е, с цел да резервира заплатите на 940 работещи в сдружението – от общо към 1300 чиновници, споделя Димитър Дилчев.

„ Това са хората, които обслужват колите, продават талони, контрольори, диспечери, личен състав от касите. Това са 940 фамилии, 940 работни места, на които помогнахме да останат на работа. Безпорно доста мъчно финансиво състояние “, показва шефът на ЦГМ.

С отпуснатите 340 000 лева за половината на месец март и предстоящите за април, заплатите на чиновниците ще останат същите, предвижда Милчев. И посочи, че ЦГМ се устоя самичък от приходите на зоните и превознитре докумнети, а паралелно изплаща заем към Българската Банка за развиване от 47 милиона лева
Третият лъч на метрото се отсрочва за лятото Тестовете на новото трасе са се забавили поради пандемията от ковид
Още вдругиден центърът ще стартира още веднъж да печели от платеното паркиране. Синята и зелената зона, както и служебните абонаменти се завръщат при старите условия на 7 май.

Паяците интензивно работят още от предходната седмица – поради погрешно паркиране наоколо кръстовища, пред входове на лечебни заведения, гаражи и други

До месеци се чака преструктуриране на ЦГМ, сподели още шефът. Засега е ясно единствено, че с плануваното разширение на платените зони за паркиране в столицата, няма да се назначават нови чиновници.

Коронавирусът и България Ученичка с писмо до министър Вълчев: Здравето на възрастните е по-важно от матурите КПП-тата отпадат още тази нощ Мъж получи 10 месеца затвор и 10 хиляди лв. санкция за нарушение на карантината Управляващите избавят летния сезон с ваучери и безвъзмездни плажни такъми (ОБЗОР) След блокадата на ромския квартал в Ямбол: Някои се пробваха да заобиколят КПП-тата Как ще работят тенис кортовете в Бургас? След взрива на инфектирани: Прокуратурата ревизира спазването на ограниченията в обществените домове С полета от Нидерландия: Жените от Хасково са излъгали, че са се прибрали с такси от летището „ Алфа Рисърч “: 79% от компаниите търпят директни или косвени загуби от COVID-19 Пасивна имунизация: Как лекуването с кръвна плазма може да помогне в борбата против COVID-19 Томислав Дончев: Извънредното състояние дава мотив за спекулации Изпитите след XII клас ще са на 1 и 3 юни, а след VII клас – на 15 и 17 юни Починалият във врачанската болница от вкъщи в Гара Орешец е имал доста болести Общините желаят помощ от страната за загубите от изключителното състояние Коалиционният съвет ще разиска проектозакона за противоепидемичните ограничения Министерски съвет утвърди законопроекта за ограниченията след изключителното състояние Кирил Ананиев: И след анулация на изключителното състояние част от ограниченията ще работят Правителството няма да удължава изключителното състояние 1652 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Само за ден: COVID-19 взе още две жертви в дома за възрастни в Гара Орешец
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР