Център за подпомагане на лица, потърсили закрила от войната в

...
Център за подпомагане на лица, потърсили закрила от войната в
Коментари Харесай

В Монтана оборудваха апартамент за временен подслон на бежанци от Украйна /снимки/

Център за подкрепяне на лица, потърсили протекция от войната в Украйна, е оголен в Монтана, оповестяват от областата администрация. Той се намира на улица „ Св. Климент Охридски “, в блок „ Родопа “.
От община Монтана е възложен апартамент, оборудван и обезпечен с всичко належащо, за краткотрайно настаняване на потърсили протекция от войната в Украйна. Част от хигиеничните материали и нужните за бита движимости са предоставени от БЧК - Монтана. Апартаментът е очакван за престой до 24 часа, през което време пребиваващите там жители на Украйна могат да разчитат на всевъзможен тип поддръжка: помощ за връзка и контакт с други институции, оферти и благоприятни условия за местата за настаняване в региона или друго.
От регионалната администрация в Монтана припомнят, че в институцията са открити телефонни линии за подаване на информация, обвързвана с идващите от Украйна жители. В работни дни такава може да се подаде на телефони с номера (096) 399 124 и 0885 122 438 – на тях дава отговор Красимир Стоянов, основен специалист в администрацията. В празнични и почивни дни информация се подава на (096) 399 126.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР