Център за подкрепа на лица с увреждания ще бъде изграден

...
Център за подкрепа на лица с увреждания ще бъде изграден
Коментари Харесай

Нов социален център ще подпомага 90 лица с увреждания в София

Център за поддръжка на лица с увреждания ще бъде построен в столичния регион " Слатина ". Изграждането му ще се случи до 6 месеца като нови 90 лица с увреждания ще се употребяват от обществените услуги, които предлага. Това стана ясно в сряда от известие на Столична община.

Центърът се построява по европрограмата “Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020. Проектът е за 1 000 000 лева, от които 850 000 лева европейско финансиране и 150 000 лева национално съфинансиране.

За ефикасното действие на Центъра ще бъде обезпечен дипломиран екип от експерти от разнообразни сфери – обществена, консултативна активност, психическа и лечебна поддръжка, здравно обслужване, рехабилитация.

Центърът ще дава дневна и заместваща грижа, мобилна работа, консултиране, информиране и поддръжка, в това число на хората, полагащи грижи. Ще бъде обезпечена на лечебна помощ, рехабилитация, кинезитерапия, арт терапия и други В поддръжка на фамилиите ще бъде въведено краткосрочно настаняване в заместваща грижа.

Екипът на центъра ще работи също по този начин и за поощряване на околните, полагащи грижи за хора с тежки увреждания, да стартират работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР