Цените за литър гориво продължават да скачат ежедневно, като на

...
Цените за литър гориво продължават да скачат ежедневно, като на
Коментари Харесай

90-те се върнаха: Масово крадем гориво, бензиностанциите заключват колонките

Цените за литър гориво не престават да скачат всекидневно, като на главните и най-големи бензиностанции те варират в следните граници - за литър бензин А95 водачите заплащат надлежно сред 3,32 лева и 3,43 лева, а за литър елементарен дизел сумата доближава от 3,43 лева до 3,58 лева Скъпотията е провокирала доста нашенци да прибягват до дребни обири на скъпоценната течност, което не се е случвало от края на 90-те години, научи Lupa.bg от хора в сектора.

" За всеки 24 часа означаваме най-малко по 3 опита на клиенти, заредили си на нашата бензиностанция, да изоставен обекта без да заплатят. Обикновено това се случва в най-натоварените часове рано заран, когато чиновниците са изключително заети, или късно през нощта, когато на промяна са малко хора ", описа ни шеф на обект от огромна верига на " Цариградско шосе " в София.

По тази причина множеството бензиностанции са подхванали крути ограничения, каквито не сме виждали от десетилетия - след 21 часа вечерта електрическото подаване към колонките се стопира и се включва ръчно по избор на клиента. Така няма риск някой изгладнял хитрец да мине, да си изпълни резервоара, и да изфиряса в нощта.

Има сериозна заплаха в скоро време да стартират и напълно на дребно - източване на резервоарите по паркингите. Практика, добре известна ни от 90-те години на предишния век, когато българите всеобщо заключваха с катинари и аларми контейнерите за бензин.

Само след дни, на 1 юли, се чака да бъде признато облекчението от 25 стотинки на цената за литър нормално гориво, като съгласно ръководещите това би трябвало да окаже удобен резултат върху водачите на МПС-та.

Ето ги и настоящите цени от вторник, графиката е на Fuelo.net:

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР