Цените на търговските недвижими имоти бързо се топят, като следват

...
Цените на търговските недвижими имоти бързо се топят, като следват
Коментари Харесай

Илон Мъск отново бие тревога за сектора на недвижимите имоти в САЩ

" Цените на комерсиалните недвижими парцели бързо се топят, като следват стойностите на жилищните ". Това написа в Туитър шефът на Tesla и SpaceX, представен от Business Insider.

Технологичният милиардер направи коментара в отговор на туит от създателя на компанията за рисков капитал, която прави рискови вложения на ранен стадий Craft Ventures Дейвид Сакс, който сподели, че огромна част от задължения за търговски недвижими парцели скоро би трябвало да доближат до падежа.

По-рано Мъск още веднъж предизвести, че може да се появят пукнатини на пазарите на парцели след разтърсванията в банковия бранш. По думите му комерсиалните парцели са " най-сериозният задаващ се проблем " и предизвести, че районните банки могат да станат очевидци на вълна от несъблюдение на отговорностите на компании.

Индустрията е до ръба през последните месеци, като се имат поради проблемите, пред които е изправена. Те включват по-високи лихвени проценти, по-строги кредитни условия и трендове за работа от у дома.

По сметките на JPMorgan към 450 милиарда $ задължения за търговски недвижими парцели, които би трябвало да изтекат тази година, може да пропаднат.

Междувременно Morgan Stanley Wealth Management предвижда, че цените на комерсиалните парцели може да паднат с 40% от пика си, на фона на проблемите в бранша.
 Швеция е изправена пред стопански разтърсвания на фона на разтърсения заможен пазар
Швеция е изправена пред стопански разтърсвания на фона на разтърсения заможен пазар

Шведските компании за парцели би трябвало да рефинансират над 40 милиарда $ дълг по облигации с падеж през идващите пет години

Пазарът на жилища в Съединени американски щати е в сериозно положение, което евентуално изяснява мнението на Мъск, че цените ще се стопят. Morgan Stanley заяви, че продажбите на жилища са достигнали дъното, на фона на по-високите разноски за заеми, които са осакатили търсенето, като специалисти предизвестяват за евентуален спад на цените с 15% до 20%.

Заради исторически високата инфлация, Федералният запас увеличи лихвите от съвсем нула до над 5% от предходната пролет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР