Цените на петрола във вторник слабо се понижават след подема

...
Цените на петрола във вторник слабо се понижават след подема
Коментари Харесай

Петролът поевтинява в очакване на новини за сделката САЩ - Китай

Цените на петрола във вторник едва се намаляват след подема им в понеделник, провокиран от появилия се оптимизъм за хода на комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай.

Вицепремиерът на държавния съвет на КНР Лю Хе, водещ китайската делегация за договарянията, американският финансов министър Стивън Мнучин и комерсиалния представител Роберт Лайтхайзер в хода на телефонен диалог са постигнали договореност за решение на някои проблеми, оповестиха от китайското комерсиално министерство.

По-рано бе обявено, че Лю Хе е поканил американските си сътрудници в Пекин за нов кръг диалози.

Оптимистичните вести от фронта на комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света поддържат петролния пазар от началото на октомври. Поддръжка за цените идва и от продължаващото редуциране на сондажната интензивност в Съединени американски щати.

Стойността на януарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта спада до $63,61 за барел. В понеделник цената на тези договори се повиши с $0,26 - до $63,65 за барел.

Фьючърсите за януари за американския пример WTI в това време на нюйоркската стокова борса (NYMEX) поевтиняват с $0,08 - до $57,93 за барел. В хода на вчерашната търговия те нарастнаха с $0,24 - до $58,01 за барел.

Както демонстрира анкета на Bloomberg, преди излизането на формалните данни за положението на запасите от суровина в Съединени американски щати, те евентуално са се съкратили с на 939 хиляди барела, за първи път от пет седмици.

В същото време вниманието на пазарните участници последователно се насочва към срещата на страните участнички в пакта ОПЕК+ при започване на декември. Във Виена най-вероятно ще се разиска опцията за продължение действието на съглашението на редуциране на добива до юни 2020 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР