Цените на петрола в четвъртък сутринта се понижават след скок

...
Цените на петрола в четвъртък сутринта се понижават след скок
Коментари Харесай

Цената на петрола скочи над 90 долара за барел

Цените на петрола в четвъртък сутринта се намаляват след скок ден по-рано на фона на общия спад на апетита за риск на международните пазари, откакто ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл разгласи, че регулаторът има намерение да увеличи главния лихвен % през март.

Пауъл също по този начин алармира след срещата на Фед, че американската централна банка евентуално ще усили лихвите по-бързо, в сравнение с е правила в предишното.

Към 9:25 ч. българско време мартенските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняха с $0,30 до $89,56 за барел. В сряда цената им се увеличи с $1,76 (2%) до $89,96 за барел, по време на търговията цената се повиши над $90 за барел за първи път от октомври 2014 година.

Цената на мартенски фючърси за американския WTI в това време при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) спадна с $0,39, до $86,86 за барел. По време на предходната сесия тези договори нарастнаха с $1,75 (2%) до $87,35 за барел.

Покачването на цените в сряда беше подкрепено от възходящото напрежение сред Русия и Запада поради Украйна. Както и заради информацията за намаляването на запасите на терминала в Кушинг, където се съхранява петролът, търгуван на Nymex, до най-ниското равнище за този миг от година през последното десетилетие.

Резервите в Кушинг са паднали предходната седмица с 1,8 милиона барела, а в стратегическия петролен запас (SPR) - с 1,2 милиона барела, заяви Министерството на енергетиката на Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР