Цените на петрола умерено се понижават в понеделник сутринта, инвеститорите

...
Цените на петрола умерено се понижават в понеделник сутринта, инвеститорите
Коментари Харесай

Петролът поевтинява преди срещата на ОПЕК+

Цените на петрола умерено се намаляват в понеделник сутринта, вложителите чакат срещата на страните от съглашението за ограничение на добива ОПЕК+.

Към 9:12 часа българско време мартенските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняха с $0,65, до $86,01 за барел. В петък цената на тези договори спадна с $0,81 (0,9%) до $86,66 за барел.

В същото време цената на мартенските фючърси за американския пример WTI Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се намалява с $0,79, до $78,88 за барел. По време на предходната сесия тези контракти поевтиняха с $1,33 (1,6%) до $79,68 за барел.

Общо през миналата седмица котировките за Brent паднаха с 1,1%, а на WTI - с 2,4%.

" Петролните търговци фиксират облаги в края на месеца и възприемат очаквателен метод преди срещите на ОПЕК+ и Федералния запас на Съединени американски щати. Техните резултати ще станат известни на 1 февруари, преди влизането в силата на възбраната на Европейски Съюз за импорт на съветски петролни артикули от 5 февруари ", сподели старши пазарен анализатор в The Price Futures Group Фил Флин.

Броят на дейните петролни платформи в Съединени американски щати е намалял с 4 единици предходната седмица до 609, заяви компанията за петролни услуги Baker Hughes. Със същия брой се усилват и газовите съоръжения до 160 настоящи уреди.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР