Цените на петрола търсят посока в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола търсят посока в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Цените на петрола търсят посока в сряда

Цените на петрола търсят посока в ранната търговия в сряда на фона на опасенията, че повишаването на въглищата и природния газ в Китай, Индия и Европа ще разпали в допълнение инфлацията и ще забави международния напредък, което пък ще докара до спад на търсенето на нефт, написа Ройтерс.

Силният щатски $, който приближи едногодишен връх, също натежа върху цените, защото това прави вноса на недопечен нефт, закупен с американски пари, по-скъп за страните с други валути.

Към 8:45 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,05 $, или 0,06%, до 83,47 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,01 $, или 0,01%, до 80,65 $ за барел.

Вчера Международният валутен фонд намали прогнозите си за икономическия напредък на Съединени американски щати и другите развиване пазари заради терзанията, свързани с проблемите по веригата на доставки и ценовия напън.

От Commonwealth Bank обърнаха особено внимание на предизвестието на МВФ, „ че инерцията на растежа е отслабнала, а несигурността се е нараснала “.

Анализаторите на петролния пазар останаха фокусирани върху възходящите цени на природния газ и въглищата и това дали те ще доведат до повече търсене на петролни артикули за произвеждане на електрическа енергия.

Пазарът също по този начин чака данните за запасите от нефт на Съединени американски щати. Анализатори, интервюирани от Ройтерс, чакат американските ресурси от недопечен нефт да са нарастнали със 100 хиляди барела през последната седмица, до момента в който тези на дестилатите, които включват дизела и горивото за отопление, да са се намалили с 1 млн. барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР