Цените на петрола спаднаха в ранната търговия в Азия днес,

...
Цените на петрола спаднаха в ранната търговия в Азия днес,
Коментари Харесай

Цената на петрола спада под натиска на инфлацията

Цените на петрола спаднаха в ранната търговия в Азия през днешния ден, защото опасенията, свързани с световната криза, натежаха над упованията аз допустимо понижаване на добива от страна на ОПЕК, заяви Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Спадът идва на фона на растеж от към 4 на 100 в понеделник.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през октомври изгубиха 39 цента или 0,3 на 100 до 104,70 $ за барел. Американският лек недопечен нефт понижа с 21 цента или 0,2 на 100 до 96,79 $ за барел.

При инфлация близка до двуцифрените равнища в съвсем всички огромни стопански системи, нещо невиждано от близо половин век, вложителите се притесняват от нови нападателни стъпки във връзка с лихвените проценти, което ще повлияе на растежа на стопанската система и търсенето на черно злато.

Миналата седмица Саудитска Арабия загатна, че е допустимо ОПЕК да понижи добива, с цел да компенсира както спада в търсенето, по този начин и предстоящото връщане на Иран на петролните пазари. За задачата е планувана среща на ОПЕК+ на 5 септември.

По-късно през днешния ден се чакат и данните за американските петролни запаси, които също ще повлияят на хода на цените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР