Цените на петрола спаднаха с около процент в азиатската търговия

...
Цените на петрола спаднаха с около процент в азиатската търговия
Коментари Харесай

Цената на петрола пада, американските запаси изненадващо растат

Цените на петрола спаднаха с към % в азиатската търговия през днешния ден, откакто бяха публикувани данни, показващи ненадейно нарастване на американските ресурси от недопечен нефт, съобщи Ройтерс. Това ускори терзанията на пазара, че търсенето спада.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море с доставка през март паднаха със 73 цента или 0,9 на 100 до 84,25 $ за барел, предава Българска телеграфна агенция.

Американският лек недопечен нефт загуби 86 цента или 1,1 на 100 до 78,62 $ за барел.

Пазарът продължава да губи подтик под натиска на опасенията, че стопанската система на Съединени американски щати навлиза в криза, а и откакто от УФР алармираха, че лихвите би трябвало да се повишат над 5 на 100, с цел да бъде овладяна инфлацията, макар че изненадващо продажбите на дребно през декември спаднаха повече от предстоящото.

По данни на Американския петролен институт запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са се нараснали с 7,6 милиона барела през седмицата, завършила на 13 януари. Очакванията на анализаторите бяха за спад от 600 000 барела.

Добрата вест е, че за същия интервал запасите от петролни артикули спадат с 1,8 милиона барела при предстоящо от анализаторите нарастване от 120 000 барела.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР