Цените на петрола спадат, след като нови данни показаха, че

...
Цените на петрола спадат, след като нови данни показаха, че
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават

Цените на петрола спадат, откакто нови данни демонстрираха, че общият експорт на артикули и услуги от Китай се свива за четвърти следващ месец. Това разклати пазара, който към този момент е угрижен за вредите към спада в световното търсене на нефт, провокиран от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, оповестява CNBC.

Фючърсите на суровия нефт Brent поевтиняха с 21 цента, или с 0,3%, до 64,18 $ за барел, откакто завоюваха към 3% предходната седмица от новината, че ОПЕК и нейните съдружници ще задълбочат намаляването на производството.

Спад регистрираха и фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI, които се намалиха с 28 цента, или с 0.47 на 100, до 58.92 $ за барел, откакто през предходната седмица се покачиха с към 7%.

Внезапната смяна пристигна през днешния ден, откакто митническите данни, оповестени в неделя, демонстрираха, че износът от втората по величина стопанска система в света през ноември е понижен с 1,1% по отношение на година по-рано - внезапен поврат на упованията за растеж от 1% на интервюираните от Ройтерс икономисти. Слабият старт на седмицата пристигна и поради въздействието на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, която притиска световния напредък и търсенето на нефт.

Ускорените данни за износа са „ жертва на продължителната комерсиална война “, споделя Стивън Инес, основен пълководец в AxiTrader, Азия. Вашингтон и Пекин се пробват да се спогодят по така наречен първа фаза от комерсиалната договорка, която ще постави завършек на цените, само че не и на диалозите, които се чака да продължат с месеци, до момента в който се уредят основни детайлности.

Днешният спад се опълчи на сигналите от петък, че Китай облекчава позицията си за разрешаване на комерсиалния спор със Съединени американски щати, като удостовери, че се отхвърля от вносни цени за някои американски артикули като соята и свинското месо.

Понижението на цените постави край и на мощния растеж от предходните сесии, подхранван от очакванията за съглашение, обвързвано с ограничение на производството на ОПЕК+. В петък тези производители се съгласиха да продължат да го понижават - до 1.7 милиона барела дневно, което съставлява към 1.7% от международното произвеждане. „ Това, което повлия най-вече, с цел да се реализира съглашение, е известието на Саудитска Арабия, която уточни, че ще създаде към 400 000 барела под новото на своята квота “, споделят от ING Economics. "Това би понижило ефикасното произвеждане от ОПЕК+ до 2.1 милиона барела дневно ", допълват от компанията.

Все отново американското произвеждане е повишено, откогато през 2017 година за първи път беше кратко производството от ОПЕК+ в опит да се понижат доставките и да се поддържат пазарът и цените. Американската продукция е нараствала, даже когато броят на сондажните уреди са намалявали, което отразява по-ефективния рандеман от кладенците.

В последния си седмичен отчет компанията за енергийни услуги Baker Hughes оповестява, че броят на сондажните уреди е понижен, през седмицата до 6 декември, за седма поредна седмица. Спрени са добивите и от пет петролни платформи, като са останали да работят общо 661, което е най-малкият им брой от април 2017 година, допълват от енергийната компания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР