Цените на петрола се стабилизират във вторник сутринта, след като

...
Цените на петрола се стабилизират във вторник сутринта, след като
Коментари Харесай

Цената на петрола леко спада след вчерашното покачване

Цените на петрола се стабилизират във вторник сутринта, откакто доближиха върховете си за последните две седмици през вчерашния ден.

Към 9:15 часа българско време майските фючърси за Brent поевтиняват с $0,26 на лондонската борса ICE Futures, до $77,85 за барел. По време на търговията в понеделник европейския вид нарастна с $3,13 (с 4,2%) до $78,12 за барел.

Цената на майските фючърси за американския нефт WTI на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) пораства в това време с минималните $0,03, до $72,84 за барел. По време на предходната сесия тези контракти нарастнаха с $3,55 (с 5,1%), достигайки $72,81 за барел.

Котировките за сорта Brent подскочиха предходната сесия, защото юридически спор спря към 400 000 барела дневно от износа на нефт от пристанището Джейхан в Турция, затягайки петролния пазар. Цените също по този начин получиха подтик от позитивните вести към банковия бранш, пораждайки очаквания, че най-лошото от последните банкови разтърсвания може да е завършило, написа. Trading Economics.

Очакванията, че Федералният запас скоро ще приключи акцията си за стягане на паричната политика и оптимизмът към възобновяване на търсенето в Китай също поддържаха цените. Въпреки това интернационалният петролен бенчмарк се търгува покрай най-ниските си равнища от декември 2021 година, защото възходящите страхове от криза в Съединени американски щати и устойчивото съветско предложение натежаха на пазара. JPMorgan Chase & Co. предвижда Brent да падне под $60 за барел в близко бъдеще, както оповестява Bloomberg.

Въпреки това анализаторите не престават да се опасяват от опцията за криза в американската стопанска система, което има задържащ резултат върху пазара, разяснява Trading Economics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР