Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на понижението на запасите от бензин и дестилати в САЩ

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък на фона на по-големият от предстоящото спад на запасите от бензин и дестилати на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

На пазара на нефт се отразяват и упованията, че с наближаването на зимата и повишаването на природния газ, от ден на ден крайните консуматори се пренасочват към петролните артикули.

Към 8:55 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,71 $, или 0,85%, до 83,89 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,67 $, или 0,83%, до 81,11 $ за барел. И двата сорта поевтиняха с 0,3% в сряда.

„ По-големият от предстоящото спад на американските ресурси от бензин и дестилати докара до нова вълна от покупки “, разяснява Казухико Сайто от Fujitomi Securities

Американският петролен институт (API) заяви в сряда, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са се нараснали с 5,2 млн. барела в седмицата до 8 октомври. През същия интервал запасите от бензин са се намалили с 4,6 млн. барела, а тези от дестилати, които включват дизела и горивото за отопление, са намалели с 2,7 млн. барела.

Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха растеж на запасите от недопечен нефт с 0,7 млн. барела и спад на тези от бензин и дестилати с 0,1 млн. барела и 0,9 млн. барела.

Днес се чака и отчетът за запасите на Агенцията за енергийна информация.

„ Докато ОПЕК+ се придържат към съглашението за последователно нарастване на производството, а някои от страните в групата не съумяват да покрият квотата си, доставките ще останат лимитирани и цените ще продължат да вървят нагоре най-малко до идната среща на ОПЕК+ “, добави Сайто.

По-рано Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници отпред с Русия, известни като ОПЕК+, разгласи, че ще се придържа към пакта заувеличаване на добива с 400 хиляди барела дневно през ноември.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР