Цените на петрола се повишават в понеделник сутринта след значителен

...
Цените на петрола се повишават в понеделник сутринта след значителен
Коментари Харесай

Цената на петрола отново расте след седмица на спад

Цените на петрола се покачват в понеделник сутринта след забележителен спад в петък и след резултатите от търговията през цялата минала седмица. Страховете на пазара, свързани с допустимо понижаване на търсенето на енергийни запаси в света, остават и този фактор евентуално ще продължи да оказва напън върху петролния пазар, отбелязва Bloomberg.

Китайският президент Си Дзинпин в речта си на 20-ия конгрес на Комунистическата партия на Китай даде да се разбере, че управляващите в страната ще продължат твърдата си политика за ограничение на разпространяването на COVID-19, който към този момент съществено отслаби стопанската система през 2022 година.

Към 9:20 часа българско време декемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се повишиха с $0,70 - до $92,33 за барел. По време на търговията в петък цената на тези контракти падна с $2,94 (3,1%) до $91,63 за барел.

Ноемврийските фючърси за американския WTI към същия миг нарастват при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) с $0,89, до $86,50 за барел. По време на миналата сесия тези догоори поевтиняха с $3,5 (3,9%) до $85,61 за барел.

Ката цяло през предходната седмица цената на Brent се намали с 6,4%, а на WTI - със 7,6%.

" Инерцията, която виждаме през днешния ден, евентуално ще бъде краткотрайна, защото няма ясна причина за ценово рали. Инвеститорите сега може да виждат печеливши благоприятни условия на пазара след внезапния спад от предходната седмица ", сподели създателят на Vanda Insights Вандана Хари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР