Цените на петрола се понижиха в ранната търговия във вторник,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Цените на петрола продължат да се понижават на фона на ситуацията с COVID-19 в Китай

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия във вторник, защото възходящия брой на инфектираните с COVID-19 в Китай провокираха страхове за по-ниско ползване на гориво от най-големия вносител на недопечен нефт в света, съобщи Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,26 $, или 0,28%, да 92,88 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,51 $, или 0,9%, до 85,36 $ за барел. Предходната сесия двата петролни примера поевтиняха надлежно с 3% и 3,5%

Докато вложителите приветстваха изказванията на Китай предходната седмица, че ще ограничи въздействието на прецизна политика за нулево разпространяване на Коронавирус, с цел да подтиква икономическата интензивност и търсенето на сила, анализаторите споделиха, че локдауните и растящият брой случаи на инфектирани с COVID-19 не престават да бъдат основен отрицателен риск.

„ Постоянните блокирания в гъсто обитаемоте региони в Китай вредят подвижността и търсенето на нефт даже повече, в сравнение с икономическата интензивност “, уточни в записка Стивън Инес, ръководещ сътрудник в SPI Asset Management.

Междувременно Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) понижи своята прогноза за напредък на световното търсене на нефт през 2022 година за пети път от април, базирайки се на възходящи стопански провокации, в това число висока инфлация и увеличението на лихвени проценти.

Сега организацията чака търсенето на нефт през 2022 година да нарасне с 2,55 млн. барела дневно, което е със 100 хиляди барела на ден под предходната прогноза.

Промяната в упованията идва, откакто Международният валутен фонд съобщи в неделя, че световната икономическа вероятност е станала по-мрачна от плануваното през предишния месец, базирайки се на непрекъснато утежняване на показателите на мениджърите по поръчките (PMI), които мерят интензивността в секторите производството и услугите.

На 5 декември пък би трябвало да влезе в действие ембаргото на Европейски Съюз върху вноса на съветски нефт, признато в отговор на нашествието на Русия в Украйна. Забраната ще бъде последвана от прекъсване на вноса на петролни артикули през февруари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР