Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда,
Коментари Харесай

Леко поскъпване на петрола на фона на данните за запасите в САЩ

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в сряда, следвайки нарастването на запасите от гориво в Съединени американски щати, което бе признато като сигнал за спад на търсенето в най-големия консуматор на нефт в света на фона на възходящия брой на инфектираните с COVID-19 поради разновидността Омикрон, съобщи Ройтерс.

Към 8:55 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,06 $, или 0,08%, до 80,06 за барел, до момента в който цената на американският лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,04 $, или 0,05%, до 77,03 $ за барел.

Според данните на Американския петролен институт (API) запасите от бензин в Съединени американски щати са нарастнали със 7,1 млн. барела през седмицата до 31 декември. Запасите от дестилати, които включват дизел и горивото за отопление, са нарастнали с 4,4 млн. барела през същата седмица.

Ръстът на запасите надмина упованията на анализаторите и подкопа вероятността пред търсенето, която оказа помощ за растежа на цените с над 1%, откакто участниците на пазара взеха решението на ОПЕК+ да се придържа към месечното нарастване на добива с 400 хиляди барела дневно като знак за убеденост, че възходящия брой на инфектираните с COVID-19 няма да има дългогодишен резултат върху търсенето.

„ Два поредни дни на мощни облаги доведоха до прекалено пазаруване на недопечен нефт “, сподели Вандана Хари, създател на Vanda Insights, снабдител на разбори на петролния пазар.

Според него пазарните настроения ще продължат да се трансформират.

От една страна, има вяра, че разновидността на Омикрон може да предвещава прекосяването на COVID-19 от пандемия към по-лесно управляема зараза - най-малко в мощно имунизираните елементи на света.

От друга страна, цените може да бъдат наранени от отрезвяващо осъзнаване, че страните остават в нараснала подготвеност и държавните управления не са подготвени да облекчат рестриктивните мерки, до момента в който инфекциите нарастват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР