Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Петролът започва седмицата със спад на цените заради Китай

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в понеделник, откакто Китай показа дълго чаканите търговски данни за септември. От тях стана ясно, че търсенето в страната, която е най-големият вносител на недопечен нефт в света, е останало едва през предишния месец на фона на прецизната политика против COVID-19 и ограничението на износа на горива, предава Reuters.

Тази заран сортът Брент поевтиня с 0.91 $, или 0.97%, до 92.59 $ за барел, следвайки повишаване с 2% през предходната сдемица. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0.85 $, или 1%, до 84.20 $ за барел.

Независимо от растежа по отношение на август вносът на недопечен нефт от 9.79 млн. барела дневно в Китай през септември е с 2% под количеството, доставено през същия интервал на миналата година, демонстрират данни на митниците в понеделник. Това се дължи на обстоятелството, че самостоятелните рафинерии ограничиха продуктивността на фона на слаби маржове и търсене.

Неотдавнашното възобновяване на вноса на нефт се забави през септември “, показаха анализатори от ANZ и прибавиха, че самостоятелните рафинерии не са съумели да употребяват увеличените квоти на фона на продължаващите локдауни, натежаващи на търсенето.

Кризата в имотния бранш и несигурността по отношение на политиката на Китай за нулев Коронавирус хвърлят сянка върху икономическите вероятности на страната макар по-добрия от упования напредък на Брутният вътрешен продукт на страната през третото тримесечие.

Това подкопава успеваемостта на ограниченията за поощряване на растежа “, разясниха специалисти от ING.

Брутният вътрешен продукт на втората най-голяма стопанска система скочи с 3.9% на годишна база през интервала юли-септември, надминавайки прогнозите за напредък от 3.4%.

Данните пристигнаха ден откакто в Китай Си Дзинпин си обезпечи невиждан трети лидерски мандат, затвърждавайки мястото си на най-могъщия водач на страната след Мао Дзъдун.

Що се отнася до петрола, сортът Брент се увеличи предходната седмица, макар че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи продажба на 15 млн. барела от стратегическите запаси на страната. Стъпката е част от рекордното освобождение от 180 млн. барела от петролните ресурси, което стартира през месец май. Американският президент добави, че задачата му ще бъде да попълни запасите, когато суровият нефт в Съединени американски щати е на цена от към 70 $ за барел.

„ Коментарите на Байдън, че Съединени американски щати ще купуват недопечен нефт единствено откакто цените доближат 70 $ за барел, дават мощна поддръжка “, показаха от ANZ.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР