Цените на петрола се понижиха в понеделник, слагайки край на

...
Цените на петрола се понижиха в понеделник, слагайки край на
Коментари Харесай

Петролът поевтинява заради силния долар

Цените на петрола се намалиха в понеделник , поставяйки завършек на тридневен растеж, защото вложителите са загрижени, че агресивното повишение на лихвените проценти в Съединени американски щати ще отслаби международната стопанска система и ще понижи търсенето на гориво, до момента в който укрепващият се $ също добави напън върху цените , предава Ройтерс.

Фючърсите на недопечен нефт Brent за октомври се намалиха до 95,14 $ за барел към 9:40 българско време в понеделник.

Фючърсите на американския западнотексаски недопечен нефт (WTI) с доставка през септември, който би трябвало да изтече в понеделник, се намалиха до 89,07 $ за барел.

Brent и WTI се повишиха за трети следващ ден в петък, само че паднаха с към 1,5% за седмицата поради по-силния $ и страховете от спад на търсенето.

" Нарастващите страхове от световно икономическо закъснение стоят зад спада на петролните пазари ", сподели Тацуфуми Окоши, старши икономист в Nomura Securities.

" По-високият щатски $ също провокира нови продажби ", сподели той.

Доларовият показател се увеличи до петседмичен връх в понеделник, откакто президентът на Федералния запас на Ричмънд Томас Баркин сподели, че " желанието " измежду централните банкери е към по-бързо, авансово нарастване на лихвените проценти.

По-силният $ прави петрола по-скъп за купувачите в други валути.

Цените паднаха и заради терзанията по отношение на забавянето на търсенето на горива в Китай, най-големият вносител на нефт в света, заради в югозападната част на страната, породена от гореща вълна.

" Ограничаването на електрическата енергия в Китай в някои райони също е проблем, защото може да повлияе на икономическата интензивност ", сподели Хироюки Кикукава, общоприет управител на проучванията в Nissan Securities.

Югозападната китайска провинция Съчуан ще удължи рестриктивните мерки за индустриалните консуматори на електрическа енергия до 25 август, защото се пробва да се оправи с намаляващото произвеждане на водноелектрическа сила и възходящото търсене на електрическа енергия за семействата след, заяви финансовата новинарска работа Caixin.

В знак на цялостна угриженост за китайската стопанска система, Пекин понижи своя референтен лихвен % по заеми и намали референтната ипотечна стойност с по-голям марж в понеделник, добавяйки към ограниченията за облекчение от предходната седмица, с цел да съживи стопанска система, затруднена от имотната рецесия и откриването на нови случаи с COVID-19 .

Междувременно водачите на Съединените щати, Англия, Франция и Германия разискаха напъните за, заяви Белият дом в неделя, само че не бяха предоставени повече детайлности.

След нахлуването на Русия в Украйна и въведените наказания против Руския нефт от Съединени американски щати и Европейски Съюз цената му даже надвиши 120 $ за барел.
 Западът работи внимателно със глобите против съветския нефт
Западът работи внимателно със глобите против съветския нефт

Има опасения от международна петролна криза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР