Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес, слагайки

...
Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес, слагайки
Коментари Харесай

Цената на петрола падна под 100 долара за барел

Цените на петрола се намалиха в азиатската търговия през днешния ден, поставяйки завършек на три следващи сесии растеж, съобщи Ройтерс. Основната причина и тук са опасенията, че агресивната политика на Фед по повишение на лихвите може да докара до световно икономическо закъснение и да понижи търсенето на черно злато.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през октомври изгубиха 1,17 $ или 1,2 на 100 до 95,55 $ за барел.

Фючърсите на американския лек суров петрол се намалиха с над 1,5% до под 90 $ за барел в понеделник, удължавайки загубата от 1,4% през миналата седмица, защото пазарът рискува двоен удар от постепенно увеличение на търсенето и предлагането, съобщава Trading Economics.

В неделя президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва с водачи от Франция, Германия и Обединеното кралство за възкръсване на нуклеарната договорка от 2015 година, която може да усили износа на ирански нефт с към 2,5 милиона барела дневно. Петролът и другите първични материали се намаляват от юни насам заради ескалиращите страхове от световно икономическо закъснение, защото огромните централни банки стопират търсенето с нападателни покачвания на лихвените проценти, с цел да укротят възходящата инфлация. Междувременно най-големият вносител Китай остава заседнал в икономическите си проблеми, слеед като провинция Съчуан удължи индустриалните спирания на електрозахранването и задейства най-високата си реакция при изключителни обстановки в неделя, с цел да се оправи с дефицита на електрическа енергия.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР