Цените на петрола се понижиха до почти двумесечно дъно в

...
Цените на петрола се понижиха до почти двумесечно дъно в
Коментари Харесай

Цените на петрола се насочват към двумесечно дъно

Цените на петрола се намалиха до съвсем двумесечно дъно в азиатската търговия рано през днешния ден, понижавайки се към 1 $ за барел.

Това се случва на фона на намаляващи терзания по отношение на предлагането на суровината и възходящи опасения по отношение на търсенето на горива в Китай. Силният $ също оказа своето въздействие защото страховете за предлагането понижиха, до момента в който опасенията по отношение на търсенето на гориво от Китай и силата на щатския $ натежаха върху цените.

Фючърсите на сорта Brent за януари поевтиняха с 87 цента, или 1 на 100, до 86,75 $ за барел към 06:36 ч. българско време.

Цената на американския лек недопечен нефт се намали с 1,1 на 100 или 87 цента до 79,21 $ за барел. По-активните фючърси за януари се намалиха с 69 цента или 0,9 на 100 до 79,42 $ за барел.

И двата сорта затвориха търговията предходната седмица на най-ниските си стойности от 27 септември, удължавайки загубите за втора седмица, като сортът Брент се намали с 9 на 100, а американският лек недопечен нефт с 10 % в границите на 7 дни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР