Цените на петрола продължиха да вървят надолу във вторник, достигайки

...
Цените на петрола продължиха да вървят надолу във вторник, достигайки
Коментари Харесай

Цените на петрола паднаха рязко

Цените на петрола продължиха да вървят надолу във вторник, достигайки двуседмично дъно. Преговорите за преустановяване на огъня сред Русия и Украйна понижиха опасенията от по-нататъшни спирания на доставките, а възходящите случаи на COVID-19 в Китай подхранват опасенията за по-ограничено търсене.

Фючърсите на Брент паднаха с 6.1 $, или 5.7%, до 101 $ за барел (към 8.45 ч. българско време). Американският лек недопечен нефт (WTI) падна до 97 $ – за първи път от 1 март. Понижението е с близо 6 $, или 5.5%

И двата бенчмарка се намалиха с повече от 5% през вчерашния ден.

Очакванията за позитивно развиване в договарянията за преустановяване на огъня сред Русия и Украйна ускориха очакванията за облекчение на напрежението на международния пазар на недопечен нефт “, сподели Тошитака Тазава, анализатор от Fujitomi Securities Co. Ltd.

„ Новите блокирания за ограничение на пандемията от COVID-19 в Китай провокират опасения по отношение на по-бавно търсене “, сподели той.

Китай регистрира внезапен скок в ежедневните инфекции във вторник, като новите случаи се удвоиха по отношение на ден по-рано.

По-нататъшни диалози сред украинските и съветските договарящи за облекчение на рецесията се чакат във вторник, откакто полемиките в понеделник посредством видеозаписи завършиха без обявен нов прогрес.

Президентът Джо Байдън ще пътува до Брюксел идната седмица, с цел да се срещне с водачите на НАТО и да обсъдят съветската война в Украйна, споделиха пред Reuters източници, осведомени със обстановката.

Съединените щати предизвестиха Китай да не дава военна или финансова помощ на Москва. Но Индия може да одобри съветското предложение за закупуване на недопечен нефт и други артикули с отстъпка, споделиха двама индийски чиновници. Това е знак, че Делхи желае да резервира своя основен търговски сътрудник.

Дори и да има преустановяване на огъня, цените на петрола се чака да останат на високи равнища, защото опитите на Запада да изолира Москва посредством наказания ще продължат, поддържайки международния петролен пазар в положително положение “, сподели Цуйоши Уено, старши икономист в NLI Research Institute.

„ Все отново сегашният спад на петролния пазар идва, защото някои вложители влагат в дълги позиции, защото стават все по-притеснени от неотдавнашната волатилност “, сподели той.

Инвеститорите понижиха възходящите залози за петрола предходната седмица, защото цените се повишиха до многогодишни върхове, икономическите вероятности се утежниха, а изключителната волатилност направи позициите в деривати по-скъпи за поддържане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР