Цените на петрола от основните световни марки спаднаха до най-ниските

...
Цените на петрола от основните световни марки спаднаха до най-ниските
Коментари Харесай

Петролът е най-евтин от година насам. Как ще реагира ОПЕК+?

Цените на петрола от главните международни марки спаднаха до най-ниските си нива от над година насам. Във вторник обаче котировките се повишават в очакване на дейностите на страните от пакта ОПЕК + в отговор на по-ниското търсене, породено от новия ковид в Китай.

Техническият комитет за наблюдаване на споразумениeто за ограничение на добива OPEC се свика за изключителна среща във вторник и сряда (4-5 февруари), настояват източници, осведомени със обстановката, оповестява Ройетрс. Въз основа на резултатите от тази среща ще бъде взето решение дали да се свика изключително съвещание на министрите на всички страни-членки на ОПЕК + или единствено на министри на Комитета за наблюдаване (JMMC), който се управлява от водачите на съюза - Русия и Саудитска Арабия.

Стойността на априлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта е $54,68 за барел, което е с $0,23 по-висока от цената при затваряне на предходната сесия. В хода на търговията в понеделник, 3 февруари, тези договори спаднаха с Щатски долар 2,17 (3.83%), до Щатски долар 54,45 за барел.

Фючърсите на американския пример WTI за март в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса NYMEX към този миг нарастнаха с $0,34 - до $50,45 за барел. До края на миналата сесия цената им спадна с $1,45 $ (2,81%), до 50,11 $ за барел. Сривът в котировките на WTI надвиши 20% от пиковото равнище, записано на 6 януари, което демонстрира ясно изразен " мечи тренд ".

Сред сюжетите, които ще бъдат разисквани на съвещанието на техническата комисия на ОПЕК +, има в допълнение понижение на производството на нефт с 500 хиляди барела дневно до края на рецесията, породена от ковид. Друг вид, съгласно Bloomberg, е краткотрайно понижаване на производството на нефт от Саудитска Арабия с 1 милион барела на денонощие.

На 3 февруари източници на организацията обявиха, че търсенето на нефт в Китай понижава с към 3 милиона барела дневно, което е към 20% от потреблението на фона на разрастващата с зараза.

Броят на пациентите с пневмония, породена от новия вид ковид, във вторник сутринта в страната възлиза на 20 438 души, смъртните случаи са 25 случая, заяви, Държавният комитет на Китай по здравни въпроси. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР