Цените на петрола леко спадат в петък, очаквайки министерската срещащата

...
Цените на петрола леко спадат в петък, очаквайки министерската срещащата
Коментари Харесай

Петролът остава над $63 за барел. Ще съкрати ли ОПЕК+ още добива?

Цените на петрола леко спадат в петък, очаквайки министерската срещащата на участниците в пакта ОПЕК+. Пред това в четвъртък се състоя съвещанието на страните членки на ОПЕК, само че не бе оповестено никакво решение, оповестява MarketWatch.

Стойността на февруарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта се намалява с 8 цента, до $63,31 за барел. Цента на тези договори в четвъртък се повиши с $0,39, до $63,39 за барел.

Американският пример WTI за януари на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време поевтиня с $0,04 - до $58,39 за барел. В хода на вчерашната търговия цената му се резервира на виното от миналата сесия - $58,43 за барел.

Мониторинговият комитет ОПЕК+ (JMMC) в четвъртък ненадейно предложи да се усили размера на съкращаването на добива с още 500 хиляди барела - до 1,7 млн. барела на денонощие. Медиите настояват, че като цяло страните членки на ОПЕК поддържат предлагането, само че въпросът с разпределението на спомагателната тежест още не е решен. Очаква главната част от новото редуциране на произвеждане да бъде поето от Саудитска Арабия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР