Цените на парното остават непроменени до края на тримесечието, запазват

...
Цените на парното остават непроменени до края на тримесечието, запазват
Коментари Харесай

Парно и топла вода няма да поскъпват поне до юни

Цените на парното остават непроменени до края на тримесечието, резервират се цените и на високоефективната електрическа сила от топлофикациите на газ.

"Планираното нарастване на цената на природния газ е в размер под 5 на 100, което не дава нормативно съображение за повишение на цените на топлинната сила през идващото тримесечие и те остават непроменени ". Това е декларирал след днешното намерено съвещание на Комисията ръководителят на КЕВР Иван Иванов в отговор на въпроси на публицисти.

Цената на природния газ за второто тримесечие на 2018 година да бъде в размер на 361,82 лева за 1000 куб м или 34,04 лева за MWh (без данък и ДДС), се предлага в отчета на работната група, направен въз основа на показаните данни и документи и след направени калкулации според ценовия модел. Предлаганата от енергийния регулатор цена на природния газ е с 2,6 на 100 по-висока от досегашната цена за първото тримесечие на 2018 година

В заявката си "Булгаргаз " ЕАД е изискал нарастването на цената да бъде 4,82 на 100, само че работната група е открила, че през 2017 година сдружението е осъществило надвзет доход. В резултат на това регулаторът е направил негативна промяна в размер на 5 284 583 лева заради позитивна разлика сред прогнозните и отчетни разноски на "Булгаргаз " ЕАД за доставка на природен газ на входа на газопреносната мрежа през 2017 година, прецизираха от енергийния регулатор.

На откритото съвещание представителите на публичния снабдител са изразили противоречие с препоръчаната от работната група цена на природния газ за второто тримесечие, защото съгласно тях това ще докара до загуби на сдружението, се споделя в известието.

В период до 27.03.2018 година участниците в откритото съвещание могат да внесат документално мнение по отношение на констатациите и изводите в отчета на работната група. По всички направени възражения Комисията ще излезе с стимулирани мнения в окончателното си решение за одобряване на цени на природния газ за второто тримесечие на 2018 година, което ще бъде взето на закрито съвещание на 30.03 този месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР