Цените на основни храни отново тръгнаха нагоре. Индексът на тържищните

...
Цените на основни храни отново тръгнаха нагоре. Индексът на тържищните
Коментари Харесай

Нинова: Призовавам партиите да приемем социален пакет от мерки. Минималната заплата да стане 850 лв.

Цените на съществени храни още веднъж потеглиха нагоре. Индексът на тържищните цени се увеличи от 1.13 на 2.21 пункта и то на стоките на едро. Става безусловно неотложно да се вдигнат приходите на хората.

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с партийния актив и жители в Трявна. На нея социалистката показа главните оферти на левицата за бюджета.

 

Увеличение на минималната работна заплата от 650 на 710 лева за работещи небогати, на ваучерите за храна на служащите от 80 на 200 лева, на пенсиите, което стана с помощта на Българска социалистическа партия в предходното държавно управление, към този момент е изядено от инфлацията, съобщи Нинова и добави:

 

Не може да влезем в тежката зима с нараснали цени и замразени приходи, както предлага служебният кабинет на президента Радев.

Призоваваме парламентарните партии да приемем обществен пакет от ограничения. Минималната заплата да стане 850 лева Майчинството през втората година също толкоз. Да помислим за необлагаем най-малко от 504 лева, колкото е прага на беднотия, за поддръжка на енергиино бедните през зимата.

 

И не казвайте, че това е популизъм. Вижте какво става в Европа. Всички европейски страни започнаха невиждани ограничения в поддръжка на служащи и семейства. Няма нито една страна, която да е замразила приходите на хората в този миг. Напротив, дано се поучим от Гърция, Италия, Испания, Португалия, Унгария. Германия стигна до колосална поддръжка от 200 млрд евро. Всички те ли са популисти?

 

Мантрата, че тези въпроси би трябвало да се вземат решение от постоянно държавно управление, е неверна, безапелационна е Нинова и прибавя: А в случай че не се сформира такова? Тогава какво - да оставим народа на мраз и апетит ли? Не. Трябва да гласуваме нарастване на приходите, без значение от това по какъв начин вървят договарянията за държавно управление.

 

На срещата в Трявна участва и заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " и ръководител на Комисията по културата и медиите Иван Ченчев.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР