Цените на жилищата в Швеция се укротиха от спада, който

...
Цените на жилищата в Швеция се укротиха от спада, който
Коментари Харесай

Един от най-засегнатите жилищни пазари в Европа и света започна да се размразява

Цените на жилищата в Швеция се укротиха от спада, който продължи съвсем година. Все отново един от най-засегнатите жилищни пазари в света към момента е изправен пред още повишаване на разноските по заемите.

Изглежда пазарът на жилищни парцели в най-голямата скандинавска страна стартира да се размразява, откакто цената на жилищата падна с към 15%. Това беше най-сериозния жилищен спад в страната от три десетилетия, написа Bloomberg.
 Швеция е в разгара на един от най-сериозните спадове на жилищните пазари света
Швеция е в разгара на един от най-сериозните спадове на жилищните пазари света

Централната банка на стрната предизвести, че евентуално ще има по-дълбока рецесия

Цените на жилищата са се повишили с 1% през февруари в съпоставяне със междинната стойност от предходното тримесечие, съгласно данни на организацията за брокери Svensk Maklarstatistik. Това е първото нарастване от март предходната година. Цените на еднофамилните жилища остават са без смяна, след спад през предходните осем месеца.

Обемът на продажбите на жилища и еднофамилни къщи спадна надлежно с една четвърт и с една пета по отношение на година по-рано.

Според шефа на Riksbank Ерик Тедийн управляващите няма да бъдат възпрени от по-нататъшно стягане на паричната политика. Шведската банка Svenska Handelsbanken AB разгласи, че шведската централна банка евентуално ще увеличи главния си лихвен % до 4,25% от 3%, откакто инфлацията доближи рекордни висоти от три десетилетия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР